Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

31.08.2022

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ УТВЪРДИ МРЕЖАТА ОТ УЧИЛИЩА, ДЕТСКИ ГРАДИНИ И ЦЕНТРОВЕ ЗА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА



ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ УТВЪРДИ МРЕЖАТА ОТ УЧИЛИЩА, ДЕТСКИ ГРАДИНИ И ЦЕНТРОВЕ ЗА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА
Приеха и нова транспортна схема на пътуващите деца и ученици за учебната 2022/2023 г.

Началото на учебната година бе основен фокус в редовната сесия на Общински съвет (ОС) – Севлиево днес. Бяха взети решения за предложения до Министъра на образованието и науката за включване в Списъка на средищни детски градини и училища на учебни обекти на територията на общината през 2023 година.

Средищно е училище, в което се обучават най-малко десет ученици в задължителна училищна възраст от населени места на територията на общината или на съседни общини, в които няма училище. За включване в списъка на средищните училища и градини са предложени части от детска градина „Мечо Пух“ в село Петко Славейков и по-точно базите с изнесено обучение в селата Батошево, Крамолин, Градница и Душево; ОУ „Христо Ботев”, ОУ „Стефан Пешев”, средно училище “Васил Левски”, ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, с. Петко Славейков; ОУ “Св. св. Кирил и Методий”, с. Душево, община Севлиево; ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, с. Градница, община Севлиево; ОУ „Св. Солунски братя“, с. Крамолин, община Севлиево; ОУ „Васил Левски“, с. Шумата, община Севлиево.

Имайки предвид състоянието на училищната мрежа в община Севлиево, за предстоящата 2022/2023 учебна година, Общински съвет прие в Списъка на защитените детски градини и защитените училища в Република България за 2023 година да бъдат включени: части от детска градина “Мечо Пух“ в село Петко Славейков и по-точно базите с изнесено обучение в селата Добромирка, Батошево, Градница и Крамолин; ОУ „Васил Левски” в село Шумата, община Севлиево; ОУ „Св. Солунски братя” в село Крамолин, ОУ ”Христо Ботев” в село Добромирка.

За защитено училище за учениците в I до VII клас се определя училище, което, ако бъде закрито или преобразувано, най-малко 10 ученици ще пътуват на не по-малко от 20 километра по наличната пътна мрежа до най-близкото друго държавно или общинско училище, в което се осъществява обучение в съответния клас.

Сесията на Общинския съвет разгледа и предложение за приемане на наредба за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в общинските детски градини на територията на община Севлиево.

 На сесията се утвърди и мрежата от общински училища, детски градини, и център за подкрепа за личностно развитие на територията на община Севлиев, а също и транспортната схема на пътуващите деца и ученици за учебната 2022/2023 г.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi