Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

02.09.2022

ЦПЛР-ДЕТСКИ КОМПЛЕКС „ЙОВКО ЙОВКОВ“ СПЕЧЕЛИ ОЩЕ ЕДИН ПРОЕКТ



ЦПЛР-ДЕТСКИ КОМПЛЕКС „ЙОВКО ЙОВКОВ“ СПЕЧЕЛИ ОЩЕ ЕДИН ПРОЕКТ
„Децата - творци на красотата“ на стойност 23 042,50 лв. е новият проект, който ЦПЛР - Детски комплекс „Йовко Йовков“ в Севлиево спечели по национална програма на МОН „Подкрепа за личностно развитие на децата и учениците“, модул 1: „Подкрепа на децата и учениците за работата в ЦПЛР по чл. 49, ал. 1, т. 1 и т. 3 и ал. 4 от ЗПУО – центрове за развитие на интересите, способностите, компетентностите и изявата в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта, центрове за превантивна, диагностична, рехабилитационна, корекционна и ресоциализираща работа с деца и ученици и астрономически обсерватории и планетариуми, и в НДД – специализирано обслужващо звено по чл. 50, ал. 1, т. 2 от ЗПУО“.

Проектът ще обхване 54 деца в няколко групи: ТФ „Стил“, Драматичен театър, Куклен театър и Фолклорна група.

В края на проекта ЦПЛР-Детски комплекс „Йовко Йовков“ в Севлиево ще разполага с обзаведена и оборудвана зала за танци, театър и песен „Децата – творци на красота“ по едноименния проект.
Основните цели са създаване на съвременни условия и съвременна визия на 54 деца и ученици - актьори, танцьори и певци от посочените групи в областта на танцовото, театрално изкуство и българския фолклор, и повишаване на интереса към посочените групи, както и самочувствието на актьорите, танцьорите и певците ни. Чрез проекта децата ще придобият нови знания и умения в променената среда, с нови костюми и аксесоари, както и с кукли, подходящи за обучение, и творческо развитие.

Ще бъдат привлечени поне още 20 деца и ученици в направление „Изкуства“ и ще бъде повишен интересът от тяхна страна в резултат на закупените нови сценични костюми и аксесоари за танци, театър и фолклор, новите кукли и паравани за куклените постановки.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi