Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

13.09.2022

ДЕМОНСТРАЦИЯ ЗА ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ В СЕВЛИЕВО ПРОВЕДОХА СПОРТЕН КЛУБ „МЛАД ОГНЕБОРЕЦ“ И РСПБЗН - СЕВЛИЕВО



ДЕМОНСТРАЦИЯ ЗА ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ В СЕВЛИЕВО ПРОВЕДОХА СПОРТЕН КЛУБ „МЛАД ОГНЕБОРЕЦ“ И РСПБЗН - СЕВЛИЕВО
В сградата на Районна служба „Противопожарна безопасност и защита на населението“ спортен клуб „Млад огнеборец“ проведе днес демонстрация на противопожарната техника и занимателни игри с деца от детските градини в града.

Събитието откри началникът на РСПБЗН гл. инспектор Христо Банков, който поздрави децата и техните възпитатели с добре дошли. Той изнесе кратка беседа за опасностите при възникване на пожари и други бедствия, като обърна специално внимание на видовете екипировка според възникналия пожар и на средствата за борба с огнената стихия.

Професионалните огнеборци демонстрираха техники за катерене на сграда с помощта на стълба - както от един огнеборец, така също и в екип. Последва демонстрация за спускане на огнеборец самостоятелно с въже и спускане с помощта на двама колеги. Най-голям интерес за децата беше гасенето на пожар с помощта на прахови пожарогасители и последвалите мощни водни струи от специализираните автомобили. След всяка демонстрация децата мощно аплодираха професионалните огнеборци.
Събитието продължи със занимателни игри в четири сектора – хвърляне на обръч в цел, преминаване на препятствие и пълнене на „цистерна“ с помощта на кофички и с пожарогасителна помпа с накрайник.
За финал децата бяха наградени с подаръци, осигурени от РСПБЗН и Община Севлиево. Желанието на спортен клуб „Млад огнеборец“ е събитието да бъде традиция в бъдеще, а демонстрации и беседи да се провеждат и с ученици от всички възрастови групи.

Събитието се проведе ден преди професионалния празник на пожарникарите – 14 септември. Да им честитим празника с благодарност и пожелания за безаварийни дежурства. Нека винаги успяват да опазят живота на хората!

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi