Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

15.09.2022

ТЪРЖЕСТВЕНО ЗАПОЧНА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА ВЪВ ВСИЧКИ УЧИЛИЩА В СЕВЛИЕВО



ТЪРЖЕСТВЕНО ЗАПОЧНА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА ВЪВ ВСИЧКИ УЧИЛИЩА В СЕВЛИЕВО
Кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов откри учебната година в ПГМЕТ "Ген. Иван Бъчваров" в деня на 60-годишнината на училището.

Присъствено и тържествено започна новата учебна година на територията на Община Севлиево. Представители на общинската администрация бяха гости на празнична церемония в общинските училища.

Кметът на Община Севлиево даде старт на учебната година в ПГМЕТ "Ген. Иван Бъчваров". „Искрено вярвам, че днес децата не просто ще прекрачат прага на класната си стая, а ще се озоват в една чудна нова вселена - интригуваща и завладяваща, извор на грамотност и висши ценности“, каза кметът.
На най-малките той пожела „да преживеят най-щастливите си и безгрижни години в училище, да намерят верни приятели, да натрупат безценни знания и чудни спомени, а времето, прекарано в клас да бъде истински празник“.

Към по-големите ученици д-р Иванов се обърна с думите“: „Скъпи ученици, всичко в този живот се постига с търпение и постоянство, но и с искра в сърцето, защото там се раждат мечтите, които ще сбъднете в живота си, въоръжени с наученото в училище и заобиколени от съмишленици, които много често се оказват на съседния чин. Не скъпете времето си над учебниците и книгите, защото това е най-късия път до успеха и щастието!“.

Кметът благодари на учителите за това, че достойно изпълняват отговорната си мисия да градят с любов и нежност бъдещето на нашия град и на страната. „Във вашите ръце днес родителите поверяват смисъла на своя живот и съм убеден, че тази година отново ще бъдете всеотдайни съработници на доброто и светлината“, каза още д-р Иванов.

В заключение той пожела на всички „здраве, лекота в сърцето и мъдрост“, а финалните му думи трогнаха всички присъстващи: „Нека общуването в клас бъде едно незабравимо пътешествие, което да отприщи онази безценна енергия, необходима за достигането на всяка висша цел! На добър час!“.

Зам.-кметът Невена Тодорова присъства на откриването на учебната година в СУ "Васил Левски" и прочете поздравителен адрес от името на кмета. В ОУ "Стефан Пешев" учебната година откри зам.-кметът "Хуманитарни и социални дейности" Красимира Йорданова, която поздрави всички присъстващи по повод 60-та годишнина от откриването на учебното заведение. В ПГ "Марин Попов" гост от името на общинската администрация беше зам.-кметът Ахмед Мехмедов, а в ОУ "Христо Ботев" - Сабие Ходжева, началник отдел "Образование" в общината.

Всички учебни заведения получиха поздравителен адрес от кмета д-р Иван Иванов по повод първия учебен ден, а на първокласниците, както всяка година, общината подари по една детска книжка с български народни приказки.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi