Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

10.03.2023

Кметът д-р Иван Иванов и управителят на общинската болница д-р Пламен Цеков връчиха сертификати на 23 обучаващи се медицински сестри от Северна Македония, които завършиха успешно практически курс в севлиевската болница



Кметът д-р Иван Иванов и управителят на общинската болница д-р Пламен Цеков връчиха сертификати на 23 обучаващи се медицински сестри от Северна Македония, които завършиха успешно практически курс в севлиевската болница

Събитието е по проект на програма „Еразъм+“ за мобилност на учащи в професионалното образование и обучение 

От 23 февруари до 13 март 2023 г.  23-ма учащи се от Република Северна Македония бяха на стаж в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ по проект "Аз съм част от Европа", финансиран от програма „Еразъм +“.

Ученици и учители от средно училище “Шаип Юсуф” в Скопие, специалност „Медицинска сестра” имаха възможността да усвоят практически умения в една от най-старите общински болници в България - МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“.

Днес успешно завършилите курса отчетоха работата си и на официална церемония в Община Севлиево получиха сертификатите си от кмета д-р Иван Иванов и от управителя на общинската болница д-р Пламен Цеков.

„Радвам се, че в края на този проект сме заедно, за да се поздравим с една успешна инициатива. Това е пореден проект с участието на Община Севлиево като пълноправен член на сдружение „Общинска младеж - Хоталич“ по програма „Еразъм+“, обърна се д-р Иванов към младите хора. Той благодари на д-р Пламен Цеков, че е подал ръка за осъществяването на този проект и изрази надеждата си, че работата в севлиевската болница е била полезна за всички, които през последните седмици са били част от ежедневието на лечебното заведение и са усвоили нови умения. В заключение д-р Иванов покани бъдещите медицински сестри, когато завършат образованието си, да се върнат да работят в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“, като ги увери, че общината полага специални грижи за персонала на лечебното заведение.

„Много се радвам, че тази програма ни даде възможност не само да се срещнем, но и да се опознаем, за да почувстваме какво е да бъдем заедно“, каза д-р Пламен Цеков. Той благодари на организаторите за това, че са решили да прескочат големите градове и са избрали именно Севлиево, за което заслуга има и сдружение „Общинска младеж - Хоталич“ с председател зам.-кметът на Община Севлиево Ахмед Мехмедов.

По думите на д-р Цеков, младите хора от нашата съседна страна са успели да видят „една неподправена, не фризирана и не напудрена болница - такава, каквато е всъщност отвътре тази работа". Той благодари на главната сестра на болницата Сомлева, на екипите на всички отделения, които са били неотлъчно до младите хора.

„Вие сте избрали една от най-хуманните професии - да се грижите за хората и се надявам да сте усетили тръпката при съприкосновението с пациентите“, обърна се в заключение д-р Цеков и на свой ред покани бъдещите медицински сестри, когато завършат образованието си, да дойдат да работят в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“, която е на повече от 140 г.

Младежите представиха кратка презентация за работата си и на изпроводяк прожектираха вдъхновяващ филм за престоя си в Севлиево. Те удостоиха кмета д-р Иванов и управителя на болницата д-р Цеков с плакети и грамоти - в знак на благодарност за гостоприемството и безрезервно споделения опит. 

Видео - тук: https://www.facebook.com/sevlievo/videos/2346108155548599

Презентация можете да видите в прикачения файл:



  Дата на качване: 10.03.2023





« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi