Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

23.03.2023

Общинският съвет ще дискутира бюджетната прогноза на община Севлиево за периода 2024-2026г.



Общинският съвет ще дискутира бюджетната прогноза на община Севлиево за периода 2024-2026г.
Общо 26 предложения са включени в дневния ред на заседанието
Сред предложенията са изменението на две наредба - за условията и реда за съставяне на бюджетната прогноза за местните дейности през следващите три години, за съставяне, приемане, изпълнение и отчитане на бюджета на Община Севлиево, а също и наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги.
В условията на липсващ държавен бюджет, общинските съветници ще дискутират разчета на Община Севлиево за 2023 г. по приходите и разходите, условия и лимити за уреждане на бюджетните отношения до приемане на бюджета на Община Севлиево за 2023 г., както и бюджетната прогноза за местни дейности за периода 2024-2026 г. Това се налага във връзка с липсата на държавен бюджет.
На вниманието на Общинския съвет ще бъдат представени и два отчета - за състоянието, управлението и разпореждането с общинска собственост на Община Севлиево през 2022 г. и отчет на Програма за развитие на туризма през 2022 г., а също и анализ на потребностите на общината от социални услуги на общинско и областно ниво, финансирани изцяло или частично от държавния бюджет, както и предложение за планирането на социалните услуги.
Сред точките в дневния ред са също одобряване на годишен доклад за наблюдение на изпълнението на План за интегрирано развитие на община Севлиево за периода 2021-2027 г. за 2022 г.; редовното заседание на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от „ВиК” ООД - Габрово, преместване на уличната регулационна линия на улица в село Богатово и допълване на Програмата за управление и разппореждане с общинска собственост по отношение на поземлени имоти, движими вещи и земеделски земи.
Ще се търси съгласието на общинските съветници за кандидатстване на Община Севлиево за безвъзмездна финансова помощ по Национален план за възстановяване и устойчивост, Компонент 4 „Нисковъглеродна икономика” за обновяването на Спортна зала „Дан Колов, Дом на културата „Мара Белчева”, НЧ „Развитие-1870” и административна сграда на ул.”Хан Аспарух” № 5.
Редовното заседание на Общински съвет - Севлиево е насрочено за 28 март (вторник) от 14:00 часа в зала 300.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi