Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

13.04.2023

Христо Иванов - Ашламинатора гостува на фестивал "Семе Българско" в Севлиево



Христо Иванов - Ашламинатора гостува на фестивал "Семе Българско" в Севлиево
Община Севлиево и Фондация „ОТ БГ” канят всички настоящи и бъдещи градинари на специална среща с човека, който вярва, че облагородяването на дърветата облагородява и хората – Христо Иванов, познат повече като Христо Ашламинатора. Вече 9 години той организира и провежда обучителни срещи в цялата страна, на които предава ценни знания за облагородяването на дърветата, за цялостната грижа за овощната градина и за семейния живот на село. Примерът му е толкова заразителен, че само година след като създава страница в социалните мрежи, той вече има над 152 хиляди последователи.
 
На 30 април (неделя) в 14:00 ч., на фестивалната сцена на „Семе българско“ в парк „Казармите“ Христо Ашламинатора ще говори за нашите дълговечни сортове плодни дървета, кога е най-подходящото време за ашладисване, кое дръвче е подходящо за подложка, как се изработва калем, къде да прережем клончето с будна пъпка и как да се грижим за присадките.
 
След беседата, в обособения кът „За моята градина“, гостите на фестивала ще имат възможност да наблюдават демонстрация на присаждане на овошки и да се включат в практическо обучение по ашладисване.
От кълна до върха – все българско!

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi