Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

24.04.2023

Изкуство и традиции вплита фестивал "Семе българско" в Севлиево



Изкуство и традиции вплита фестивал "Семе българско" в Севлиево
Сред специалните гости в тазгодишното издание на национален фестивал „Семе българско” в Севлиево е фотографът Жоро Хаджиев, който открива, снима и изследва обезлюдени планински села, а също и забравени места из страната ни.
 
Чрез експозицията „Изчезващите български домове” авторът ще ни поведе из техните тесни, криволичещи улички към родната ни история и към миналото ни, за да представи своя поглед по теми, които вълнуват всички ни - българският дух, опазването на традициите ни, силата на връзката с корените ни, бъдещето ни. Срещата с него е в 14:20 ч. на 29 април (събота), на фестивалната сцена в парк „Казармите”.
 
А когато става дума за връзка с природата, истинска наслада на сетивата ще достави и специалната изложба на фотографа Богдан Боев – „Полет над България”, която се реализира в партньорство със „Зелени Балкани“. Както сам споделя, воден от страстта си към дивата природа, Богдан Боев решава да дарява част от кадрите си за различни каузи, свързани с опазването на околната среда, публикува фотоси на диви животни, за да покаже красотата им и да помогне на хората да усетят поне част от магията, до която се докосва чрез изкуството на фотографията.
 
Изкуството като начин на живот и като естетическо средство за възпитание ще присъства по време на фестивала и чрез участието на галерия „Видима” и Детски арт център „Видима”. За първи път тази година гостите на фестивала имат възможност да посетят специализирания щанд на галерията - да закупят картини, рисунки и графики от известни български художници, печатни издания - албуми и книги, свързани с галерията и родното изобразително изкуство. А в творческата работилница на местните галерия и арт център, в рамките на двата фестивални дни, посетителите сами ще създават красота.
Всичко това се случва с подкрепата на „Идеал Стандарт – Видима“ в Севлиево.
 
И тъй като изкуството не познава възрастови ограничения, малки и големи художници, заповядайте заедно да творим цветни вълшебства!
29-30 април 2023 г., парк „Казармите”, Севлиево
От кълна до върха все българско!

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi