Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

25.04.2023

Община Севлиево подаде проектите за домовете за стари хора в Добромирка и Стоките



Община Севлиево подаде проектите за домовете за стари хора в Добромирка и Стоките
Община Севлиево кандидатства с две проектни предложения по процедура BG-RRP-11.010 „Извършване на строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане с оглед реформиране на съществуващите домове за стари хора“, която се реализира в рамките на компонент „Социално включване“ от Националния план за възстановяване и устойчивост.
 
 
Целта на проектите е домовете за стари хора в селата Добромирка и Стоките да се приведат в пълно съответствие с изискванията на стандартите за качество на резидентната грижа за възрастни хора в надтрудоспособна възраст по отношение на специализираната среда за предоставянето на услугата.
 
В приетите планове за реформиране на двата дома, подобряването на средата и условията за живот са първата стъпка към подобряване качеството на социалната услуга. Обновяването на материалната база е един от факторите, които имат сериозен принос към подобряване на грижата за домуващите.
В проектното предложение BG-RRP-11.010–0024 за Дом за стари хора - село Добромирка са предвидени строителство, ремонт, реконструкция, обновяване на сграден фонд, внедряване на мерки за енергийна ефективност, доставка и монтаж на фотоволтаична инсталация, доставка и монтаж на оборудване и обзавеждане за различните помещения, като част от цялостното им обновяване и реформиране.
В проектното предложение BG-RRP-11.010–0025 се предвиждат аналогични интервенции на сградата, разположена в град Севлиево на ул. „Великотърновско шосе“ 10 (бивше общежитие на закритата
„Професионална гимназия по керамика и мебелно производство“), където ще бъде пребазиран Дом за стари хора - село Стоките.
 
Предвидено е осигуряване на архитектурно достъпна среда и оформяне на дворните пространства.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi