Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

06.03.2024

ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ НА КОНЦЕПЦИЯ ЗА ИНТЕГРИРАНИ ТЕРИТОРИАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ НА ОБЩИНА СЕВЛИЕВО „СЕВЛИЕВО ЮГ - РЕВИТАЛИЗАЦИЯ НА ЗОНА ЗА УСТОЙЧИВО ОБИТАВАНЕ И ТУРИЗЪМ В ПЛАНИНСКАТА ЧАСТ НА ОБЩИНА СЕВЛИЕВО“



ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ НА КОНЦЕПЦИЯ ЗА ИНТЕГРИРАНИ ТЕРИТОРИАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ НА ОБЩИНА СЕВЛИЕВО „СЕВЛИЕВО ЮГ - РЕВИТАЛИЗАЦИЯ НА ЗОНА ЗА УСТОЙЧИВО ОБИТАВАНЕ И ТУРИЗЪМ В ПЛАНИНСКАТА ЧАСТ НА ОБЩИНА СЕВЛИЕВО“
Публични консултации с широката общественост на община Севлиево за преминалата административно съответствие и допустимост Концепция за интегрирано териториално развитие (КИТИ) с вх. рег.№ BG16FFPR003-2.001-0111 „Севлиево юг - ревитализация на зона за устойчиво обитаване и туризъм в планинската част на община Севлиево“, ще се проведе в зала № 300 на Община Севлиево, пл. „Свобода“ 1, гр. Севлиево на 19 март 2024 година, (вторник) от 17:30 ч.
Концепцията за интегрирани териториални инвестиции на Община Севлиево включва населените места и територия в обхвата на общински път Сенник-Душево-Столът-Боазът-граница с община Априлци по неговото протежение (основно във високопланинската част).
Община Севлиево е един от значимите икономически центрове в страната, който осигурява висока степен на заетост на населението в трудоспособна възраст. Високата икономическа активност и неголемите разстояния между населените места създават възможност за устойчиво териториално развитие чрез превенция на изоставяне на жилищни площи в селата и концентриране на населението в градския център.
Осигуряването на транспортна достъпност и качествена среда за обитание са основните фактори за подкрепа на устойчивото развитие на териториите и намаляване на темповете на тяхното обезлюдяване. Подкрепата на инвестиции, влияещи върху тези фактори, ще създаде възможност за развитие на съпътстващи икономически дейности в селата и последващи възможности за местна заетост. Предвидените инвестиции представляват дълготрайни интервенции, които ще осигурят качество на публичната инфраструктура, а меките мерки, свързани с подкрепа за активен живот на възрастните хора в пенсионна възраст ще допринесат за уплътняване на социалната тъкан и привличане вниманието на младите към традициите.
Съчетанието на планираните мерки ще доведе до ревитализация на зоната на въздействие и създаване на възможности за развитие на района.
Линк към презентация и анкета на (КИТИ) с вх. рег.№ BG16FFPR003-2.001-0111 „Севлиево юг - ревитализация на зона за устойчиво обитаване и туризъм в планинската част на община Севлиево“: https://www.facebook.com/oic.gabrovo/posts/pfbid02p1XZ1qdd9eYPUHZFu4ni8gSguLy5kiQ7cCVhEWqd9JnYFfDaKYDPE1d1h3BfXSzLl
В срок до 22 март 2024 г. всички заинтересовани лица имат възможност да попълнят кратка онлайн анкета, чрез която да подкрепят/не подкрепят концепцията и да направят коментари или възражения.
Всяко заинтересовано лице или страна, може да направи препоръки или възражения, по отношение на предложената концепция като попълни анкетата или като ги изпрати на електронната поща на ОИЦ-Габрово: oic@gabrovo.bg
При необходимост от допълнителна информация можете да се свързвате с експерти от ОИЦ – Габрово като част от Звеното за публични консултации към Регионалния съвет за развитие (РСР) на Северен централен регион (СЦР) на телефон: 066807 222.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi