Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление
Х ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” гр. Севлиево, парк „Казармите” - 27 и 28 април 2024

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

15.03.2024

ДО 31 МАРТ Е СРОКЪТ ЗА РЕГИСТРАЦИЯ НА ДОМАШНИ КУЧЕТА



ДО 31 МАРТ Е СРОКЪТ ЗА РЕГИСТРАЦИЯ НА ДОМАШНИ КУЧЕТА
Регистрацията е задължителна и за освободените от такса категории
Община Севлиево напомня, че съгласно Закона за местните данъци и такси, в тримесечен срок от датата на придобиването на куче, собственикът подава декларация по образец в общината по постоянния му адрес, а в срок до 31 март на съответната година или в едномесечен срок от датата на придобиване на кучето, когато то е придобито след 31 март, следва да се заплати и такса.
Таксата се заплаща всяка година в Центъра за информация и услуги на гражданите при Община Севлиево, съответно - в кметствата или на кметските наместници по места.
Освободени от такса са собствениците на кучета по чл.175, ал. 2 от Закона за ветеринарно-медицинската дейност, където попадат: кучета на лица с увреждания; служебни кучета в организациите на бюджетна издръжка; кучета, използвани от Българския червен кръст; кастрирани кучета; кучета, които придружават или охраняват селскостопански животни, които се отглеждат в регистриран животновъден обект; ловни кучета, собственост на лица, придобили право на лов по реда на Закона за лова и опазване на дивеча и др.
Освобождава се от такса и собственикът на куче с поставен микрочип за първата година от неговото регистриране, съгласно чл. 39 от Закон за защита на животните. Освободените от такса собственици, не са освободени от подаване на декларация за притежаване на куче.
Размерът на годишната такса е определен в чл.40, Раздел VII. „Такси за притежаване на куче“ от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Севлиево, както следва:
-за град Севлиево – 10.00 лв.;
-за местностите „Крушевски баир” и „Севлиевски лозя” – 8.00 лв.;
-за селата – 3.00 лв.
При осиновяване на куче от Приюта за безстопанствени животни – гр. Севлиево, осиновителят дължи еднократна такса в размер на 26 лв.
Приходите от събраните такси се използват за мероприятия, свързани с намаляване броя на безстопанствените кучета.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi