Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

26.04.2024

100 000 ФИДАНКИ ЩЕ БЪДАТ РАЗДАДЕНИ НА ЮБИЛЕЙНОТО X-о ИЗДАНИЕ НА ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” В СЕВЛИЕВО ТАЗИ СЪБОТА И НЕДЕЛЯ



100 000 ФИДАНКИ ЩЕ БЪДАТ РАЗДАДЕНИ НА ЮБИЛЕЙНОТО X-о ИЗДАНИЕ НА ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” В СЕВЛИЕВО ТАЗИ СЪБОТА И НЕДЕЛЯ
100 000 ФИДАНКИ ЩЕ БЪДАТ РАЗДАДЕНИ НА ЮБИЛЕЙНОТО X-о ИЗДАНИЕ НА ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” В СЕВЛИЕВО ТАЗИ СЪБОТА И НЕДЕЛЯ
100 000 ФИДАНКИ ЩЕ БЪДАТ РАЗДАДЕНИ НА ЮБИЛЕЙНОТО X-о ИЗДАНИЕ НА ФЕСТИВАЛ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО” В СЕВЛИЕВО ТАЗИ СЪБОТА И НЕДЕЛЯ
Събитието ще се проведе на Лазаров ден и Цветница, а тази година чупи рекорда по брой участници и заета площ.
На 27 и 28 април Севлиево посреща за десети път Националния фестивал „Семе българско” - с над 100 производители, множество инициативи, ателиета и демонстрации, разположени в 124 шатри в парк “Казармите”.
Всяка година на Лазаров ден и Цветница фестивалът развива, обогатява и надгражда инициативите и събитията в своята програма, за да предложи разнообразие от активности без аналог, всички подчинени на основната кауза - да съхраним българщината, да заздравим връзката с корените си, да предадем старите знания на следващите поколения.
Такава е програмата и тази година – пълна с музика, аромати и вкусове, с възможности за ценни срещи и незабравими преживявания. Песни, танци, ръчно майсторство, занимания за деца, срещи с пазители на родните традиции и обичаи, беседи за благородни каузи.
Специално по повод юбилейното десето издание на фестивала, домакините от Община Севлиево откриват Дом на българското слово - къщичка за книги, в която деца и възрастни ще могат да разлистят страниците на книги от български автори.
Къщичката е първата по рода си в България и ще съхранява произведения единствено на български поети и писатели. За да бъдат подкрепени родните ни творци и да бъде популяризирана българската художествена литература, първите десет книги в къщичката ще бъдат предоставени от организаторите. Всеки гост на събитието ще може да обогати нашата библиотека на открито с любимата си книга. Къщичката ще бъде отворена целогодишно за всички посетители и ще осигурява възможност за свободен обмен на българска литература.
Затова, на 27 и 28 април, когато тръгнете към парк „Казармите”, вземете със себе си книга от български автор, която ви е впечатлила, за да я оставите в новия ѝ дом - без значение дали е стара или нова, само нека е запазена.
В рамките на фестивала ще бъдат раздадени над 100 000 фиданки, а многобройните инициативи ще превърнат двата фестивални дни в истински празник.
Официалнот ооткриване е на 27 април (събота) от 10:30 часа в парк “Казармите”, след което ще станем свидетели на изпълненията на множество музикални изпълнения - ФТА „Развитие“, „Багатур“, ТК „Боженци“, спектакъл „Това сме ние”, нестинарски танци от Лудогорието, концерт на Вероника Тодорова, оркестър „Севлиево”, местни и гостуващи читалища, музикални групи и състави, а също Капанския ансамбъл, ДФА „Габровче“, изпълнения на деца от детски градини и училища, а кулминацията е концертът на Петя Панева от “Гласът на България”.
В конкурса „Никой не е по-голям от хляба“ ще разберем кой ще направи най-вкусната питка тази година, ще разменим семена от стари българсик сортове в “Дом за семена”, ще научим тайните послания на българските щевици, на лимеца и на древните занаяти, а с “С ръце и сърце - шанс за бебе” отново ще отворим врата за новия живот. Ще се докоснем до неземната красота на българката в изложбата на Радослав Първанов, ще се забавляваме с “Игрите на баба и дядо”, ще засадим бъдеще с Гората.БГ”, ще разберем лечебната сила на българските натурални пробиотици и как да облагородим овощната си градина.
За първи път ще бъде представено и дефиле на характерни български носии от колекционери.
За да продължим да предаваме на децата си завета на предците си в името на България, която носим в сърцето си! Нека посрещнем заедно светлите празници Цветница и Лазаровден! Ще бъде пъстро, красиво, нашенско, за да продължи да бъде всичко – от кълна до върха, все българско!
Подробна програма можете да откриете в прикачените файлове!
СЛЕДЕТЕ НА ЖИВО НА 27 И 28 АПРИЛ - ТУК:

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi