Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

28.04.2024

ДОМ НА БЪЛГАРСКОТО СЛОВО ОТВОРИ ВРАТИ В СЕВЛИЕВО



ДОМ НА БЪЛГАРСКОТО СЛОВО ОТВОРИ ВРАТИ В СЕВЛИЕВО
 
Специално по повод юбилейното десето издание на фестивала "Семе българско" Община Севлиево построи в парк "Казармите" Дом на книгата, където всеки може да остави и вземе любима книга.
За да даде пример на малки и големи, първи остави книга кметът д-р Иван Иванов - луксозен албум с уникални снимки и факти за общината.
"Радвам се, че юбилейното издание на фестивала ни даде повод на надградим инициативата и сега редом до кошера за семена от стари български сортове, вече ще има и библиотека на открито, където севлиевци и гостите на града ще могат да оставят или вземат книга от български автор", каза кметът.
Къщичката е първата по рода си в България и ще съхранява произведения единствено на български поети, писатели и съставители. За да бъдат подкрепени родните ни творци и да бъде популяризирана българската художествена литература, първите десет книги в къщичката ще бъдат предоставени от организаторите.
Всеки гост на събитието ще може да обогати нашата библиотека на открито с любимата си книга. Къщичката ще бъде отворена целогодишно за всички посетители и ще осигурява възможност за свободен обмен на българска литература.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi