Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

01.05.2024

ПАРТИИТЕ ПОСТИГНАХА СЪГЛАСИЕ ЗА СЪСТАВИТЕ НА СЕКЦИОННИТЕ ИЗБИРАТЕЛНИ КОМИСИИ ЗА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИПАРТИИТЕ ПОСТИГНАХА СЪГЛАСИЕ ЗА СЪСТАВИТЕ НА СЕКЦИОННИТЕ ИЗБИРАТЕЛНИ КОМИСИИ ЗА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ
ПАРТИИТЕ ПОСТИГНАХА СЪГЛАСИЕ ЗА СЪСТАВИТЕ НА СЕКЦИОННИТЕ ИЗБИРАТЕЛНИ КОМИСИИ ЗА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ
ПАРТИИТЕ ПОСТИГНАХА СЪГЛАСИЕ ЗА СЪСТАВИТЕ НА СЕКЦИОННИТЕ ИЗБИРАТЕЛНИ КОМИСИИ ЗА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ
На провел​ите се днес консултации в Община Севлиево присъстваха представители на всички парламентарно представени партии и коалиции в 49-то Народно събрание, като беше постигнато съгласие за съставите на секционните избирателни комисии (СИК) за произвеждането на избори за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.
Кметът д-р Иван Иванов откри консултациите, като припомни, че с Решение № 3130-ЕП/НС/23.04.2024 г. Централната избирателна комисия е утвърдила указания за определяне съставите на СИК за изборите две в едно.
С Решение № 9-ЕП/НС от 24.04.2024 г. и Решение № 12-ЕП/НС от 26.04.2024 г., РИК – Габрово е определила броя на членовете на СИК на територията на община Севлиево, както следва: 34 СИК по 9 членове (всички включващи над 500 избиратели) и 34 СИК по 7 членове (всички включващи до 500 избиратели), включително и предвидените две СИК в лечебни заведения или общ брой състав на СИК – 544 души. ГЕРБ - СДС ще има 135 членове в СИК, ПП-ДБ - 123, Възраждане - 74, ДПС - 76, а БСП и ИТН - по 68.
Беше прието рзпределението по квоти на членовете на съставите на СИК на територията на община Севлиево по политически партии и коалиции от партии, съгласно направеното предложение, което е неразделна част от протокола. Прие се и разпределението по квоти на ръководния състав на СИК на територията на община Севлиево по политически партии и коалиции от партии, като с​е постигна и съгласие за разпределението на ръководния състав на СИК в община Севлиево, съгласно направеното предложение, включително и за подвижните секции.

 


« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi