Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

23.05.2024

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ ЗАСЕДАВА ВЪВ ВТОРНИК



ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ ЗАСЕДАВА ВЪВ ВТОРНИК
На 28 май 2024 г. (вторник) от 14:00 часа в зала 300 на Община Севлиево ще бъде редовното сазедание на Общински съвет - Севлиево и ще разгледа 24 точки в дневния ред. По предложение на кмета д-р Иван Иванов ще бъде разгледан актуализирания поименен списък и разчетите за финансиране на капиталовите разходи за тази година и Регионалната програма за управление на отпадъците за период 2021 – 2028 г. за общините Севлиево, Дряново и Сухиндол.
Друго предложение на кмета е да се отпусне финансова помощ за Фолклорен ансамбъл “Развитие” за участието му в престижна световна проява в чужбина.
На това заседание трябва да се вземе решение и за откриване на нова процедура за попълване списъка на кандидати за съдебни заседатели за Районен съд – Севлиево и Окръжен съд – Габрово (мандат 2024 г. – 2028 г.) и за попълване състава на временната комисия за изготвяне на предложения за попълване списъка на кандидатите за съдебни заседатели за Районен съд – Севлиево.
Съветниците ще дискутират още допълване на Програмата за управление и разпореждане с общинска собственост през 2024 г. във връзка с отдаване под наем или продажба на имоти, а също и провеждането на Общо събрание на акционерите в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ АД - Габрово, както и извънредното заседание на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от „ВиК“. Сред точките в дневния ред са и отчетът за изпълнение на решенията на Общинския съвет – Севлиево (мандат 2023-2027 г.) за периода от 01.11.2023 г. до 01.05.2024 г., вкл. и неизпълнените решения от предходния отчетен период.
Ще се търси съгласието на Общинския съвет за намаляване габарита на улица с о. т.-236, 245, 244 за сметка на увеличаване на УПИ I с отреждане „За озеленяване, парк, градска градина“, кв.87 по плана на гр.Севлиево като трасето от страната на парка да се съвмести с реализираната тротоарна настилка, за сметка на част от УПИ I с отреждане „За озеленяване, парк, градска градина“, да се обособи нов УПИ II с отреждане „За обществено обслужване“; за изменение контура на улица в СО „Хоталич“ - Севлиево; за изменение на уличната регулация на част от улица с о.т.103 – о.т.80 – о.т.104 по плана на с.Горна Росица, община Севлиево, както и на част от улица с о.т.109 – о.т.107 – о.т.132 по плана на с. Табашка, община Севлиево.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi