Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

24.05.2024

КМЕТЪТ Д-Р ИВАНОВ НА 24 МАЙ: Нека сме безпогрешни в словото си, в мислите си и в делата!



КМЕТЪТ Д-Р ИВАНОВ НА 24 МАЙ: Нека сме безпогрешни в словото си, в мислите си и в делата!
КМЕТЪТ Д-Р ИВАНОВ НА 24 МАЙ: Нека сме безпогрешни в словото си, в мислите си и в делата!
КМЕТЪТ Д-Р ИВАНОВ НА 24 МАЙ: Нека сме безпогрешни в словото си, в мислите си и в делата!
Севлиево отбеляза тържествено деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската писменост.
Празникът започна с “Върви, народе възродени!”, в изпълнение от Оркестър „Севлиево“ и продължи с рецитал на възпитаници от четвъртите класове на ОУ „Стефан Пешев“, с ръководители Нина Матеева и Боянка Пенчева. Официални гости на тържеството бяха: председателят на Общинския съвет д-р Явор Памукчиев, Мариана Петрова - председател на УС на сдружение “Севлиево 21 век”, зам.-кметовете на Община Севлиево, общински съветници, представители на културните и на образователните институции в общината, творци, дейци на културата и др.
Кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов поздрави по случай празника всички учители и ученици, дейци на културата, науката и духовността. "Където и да се намираме по света, на 24 май в сърцето на всеки българин звучи „Върви, народе възродени, към светли бъднини върви!“ и това ни издига над земните заблуди, за да ни покаже по-далечна, по-чиста и по-свята цел", каза той в словото си и още: "Ние днес не просто празнуваме - всички ние сме празникът, защото ни има и сме народ, благодарение на нашите букви! Те са небесните символи на истината, пътя и живота. Те са нашите знаци в дни на изпитание, те отключват вратите към нашето общо бъдеще. Те са в основата на 70 езика за над 300 млн. души в 23 държави по света. Те са кодът за изпълнението на нашата духовна мисия през вековете, нашата мощ и израз на съзидание. Не случайно днес всички ние се прекланяме пред писаното слово и пред делото на просветителите, опазили и възродили в народната памет градежа за нашия род. 24 май е сакралният ден на общия ни духовен подвиг, осветил необратимо най-тъмните времена, задължавайки ни да побеждаваме мъдро с могъщата сила на знанието!". В заключение той се обърна към учениците с думите: "Пазете чисто словото, използвайте го внимателно и го носете като безценен дар по целия свят. Поклон пред вашите учители, които с търпение и постоянство вграждат сянката си в моста на знанието, по който новото поколение ще премине в следващата епоха!". Кметът благодари от свое име и от името на Община Севлиево на всеки един, допринесъл с труда си, с времето си или с познанието си за изпълнението благородна мисия на народа ни и пожела на всички здраве, "да сме безпогрешни в словото си, в мислите си и в делата".
По традиция д-р Иван Иванов връчи и почетните отличия на зрелостници за постигнати високи резултати, отличен успех и изключителни постижения в различни области. Наградени са 20 ученици от общо 203 завършили средното си образование тази година. Това са: Гергана Василева, Мария Христова, Лилия Апостолова, Айджан Нуриева, Росина Камбурова, Венера Минева, Елиза Минкова, Стефани Христова, Валентин Хесапчиев, Акасия Рушанова, Даяна Димитрова, Десислава Енева, Божидар Пенков, Мартин Антонов, Сава Стефанов, Денислава Нанкова, Ивелина Йорданова, Радослав Спасов, Мартин Казанджиев и Светослав Събев.
Бизнессдружение „Севлиево 21 век” също връчи своите награди на пълните отличните през всичките години от обучението им. Това са: Гергана Василева, Мария Христова, Лилия Апостолова, Айджан Нуриева, Росина Камбурова и Божидар Пенков.
Празничната програма по повод 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост завърши с концерт на Фолклорен ансамбъл „Развитие“ при НЧ „Развитие-1870“.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi