Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

05.06.2024

В СЕВЛИЕВО СЕ ИГРАЯТ ФИНАЛИТЕ НА "УЧЕНИЧЕСКИ ИГРИ" 2023/2024



В СЕВЛИЕВО СЕ ИГРАЯТ ФИНАЛИТЕ НА "УЧЕНИЧЕСКИ ИГРИ" 2023/2024
От 6 до 8 юни Севлиево е домакин на финалните състезания по бадминтон за възрастова група 5-7 клас (момчета и момичета). Офиилното откриване е на 6 юни в 9:30 часа в спортна зала „Дан Колов“, където ще се се играят срещите.
Съгласно правилата за провеждане на игрите, отборите се разделят в две групи. Водачите в двете групи се определят на база постигнатите резултати от състезателите на държавни първенства. При състезатели, които нямат ранкинг точки, се тегли жребий. На 6 и 7 ще се изиграят срещите в предварителните групи и теза за класиране 7-8 и 9-10 място.
В събота 8 юни са финалите. Церемонията по награждаване и закриване на игрите е непосредствено след изиграване на финалните срещи. Всички 20 отбора са заявили участие. Нашата община се представя от двата отбора (момчета и момичета )на ОУ „Стефан Пешев“. Още 4 наши отбора получиха право на участие във финалите на „Ученически игри 2023/2024 г.“ Във възрастова група 8-10 клас бадминтон отново отбор на ОУ „Стефан Пешев“ се класира на финалите, които ще се проведат 21 до 23 юни в Русе. Специално за този случай правилата на игрите разрешават, състезатели от предходна възрастова група да се състезават в по-горна група, при условие, че не са участвали до момента в друг отбор.
За финалите се класираха и момичетата на ОУ „Стефан Пешев“ - волейбол, игрите са в Разград от 5 до 8 юни. В същата възрастова група отново бадминтон, юношите на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ се класират за игрите в Русе от 21 до 23 юни. Шестият отбор, класирал се финалите са хандбалистите на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“, 11-12 клас. Финалите бяха в Габрово от 2 до 4 май, нашите юноши се класираха на 6-то място.
В други три национални състезания нашите ученици завоюваха първите места, с което си спечелиха и правото да участват във финалните етапи на игрите. Това са: МПО „Млад огнеборец“ отборът на СУ „Васил Левски“, игрите са от 30 май до 3 юни в КК Албена, за „Бедствия пожари и извънредни ситуации“ отбора на ОУ „Стефан Пешев“ игрите са от 24 до 26 юни във Велико Търново и третият участник е отборът на ОУ „Стефан Пешев“ по „Безопасност на движението по пътищата“ игрите са в Казанлък от 7 до 9 юни.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi