Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

13.06.2024

ПЪРВАТА ГРАДСКА ИГРА "ХРОНИКИТЕ НА СЕВЛИЕВО" СТАРТИРА НА 19 ЮНИ



ПЪРВАТА ГРАДСКА ИГРА "ХРОНИКИТЕ НА СЕВЛИЕВО" СТАРТИРА НА 19 ЮНИ
На 19 юни 2024 г. от 9:00 часа предварително подбрани отбори от ученици в 11 клас от севлиевските гимназии ще се впуснат в предизвикателството, наречено „Хрониките на Севлиево“. Идеята е на Младежка зона – Севлиево и МКБППМН - Севлиево, с подкрепата на Община Севлиево и реализацията на "Вътрешен глас".
Това градско приключение ще разходи участниците из емблематични забележителности и ще ги провокира с решаване на разнообразни по тип и трудност загадки. Събитието се организира в сътрудничество с Община Севлиево по повод 20-ата годишнина от създаването на Младежки център – Севлиево, а идеята е модерна версия на една емблематична инициатива – „Съкровищата на Севлиево“, която доброволците осъществяваха преди пандемията.
„Хрониките на Севлиево“ включва 12 стъпки, всяка от които ще отведе участниците до ключови места в града, включително: Часовниковата кула, Дома на културата „Мара Белчева“ и Историческия музей. Участниците ще трябва да работят заедно в предварително определени отбори, за да преодолеят предизвикателствата.
Градските игри са интерактивни приключенски дейности, които отвеждат участниците на вълнуващо пътешествие в градска среда (понякога дори извън града). Съчетават се елементи на изследване, решаване на загадки и работа в екип, създавайки запомнящо се преживяване. За разлика от по-традиционния лов на съкровища, градските игри обичайно са създадени около конкретна тема или история, позволявайки да се потопите в света на играта. Градските игри често се наричат също градски куест, градска мисия или искейп стая на открито.
ЗАПОВЯДЙТЕ!

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi