Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

19.06.2024

ЛЯТНО КИНО, КОНЦЕРТИ И ГОДИШНИНИ ПРЕЗ ЮЛИ В СЕВЛИЕВО



ЛЯТНО КИНО, КОНЦЕРТИ И ГОДИШНИНИ ПРЕЗ ЮЛИ В СЕВЛИЕВО
С летен концерт „July evening” на Вокална формация Upstream voices започват юлските горещници. Събитието започва в 20:00 часа на 1 юли (понеделник) на откритата сцена пред Дом на културата “Мара Белчева”.
На 8 юли (понеделник) от 10:00 часа в ЦПЛР-Детски комплекс „Йовко Йовков“ стартират летни занимания за деца „Да играем шах“, а на 12 юли (петък), също от 10:00 часа отново в детския комплекс, в рамките на занималната игра “Обичаме да четем” децата на севлиево ще четат изразително любими приказки.
На 15 юли (понеделник) в НЧ „Развитие-1870“ се открива изложбата на финалистите от „Фото Академика 2024” – национален ежегоден годишен преглед на фотографското изкуство в България.
147 години от Освобождението на Севлиево от османско владичество ще отбележим на 16 юли (вторник) с честване на площад “Свобода”. В 10:30 ще бъде поднасянето на венци и цветя, от 9:00 до 17:00 часа Историческият музей отваря врати, за да покаже експонатите, посветени на „Освобождението на Севлиево“.
Същата вечер от 17:30 часа в ГХГ „Асен и Илия Пейкови” ще бъде открита изложбата на Школата по изобразително изкуство при ЦПЛР-Детски комплекс
И тази година севлиевското лято е филмово - ог 17 до 20 юли под открито небе на площад “Свобода” или в Централното фоайе на Община Севлиево (при лошо време) ще можем да видим най-доброто от програмата на “София Филм Фест”.
На 18 юли (четвъртък) с комедията „Игра за двама”, в Севлиево идва Александър Кадиев, постановката е на Иво Сиромахов. Начало - 19:00 в НЧ „Развитие-1870“.
На 20 юли (събота) с изложба в Хаджистояновото училище ще отбележим „190 години от възобновяването на храм „Свети Пророк Илия“.
На 22 юли (понеделник) от 10:00 часа в ЦПЛР - Детски комплекс „Йовко Йовков“ ще има музикални занимания за деца, караоке и ще се свири на електронни инструменти в рамките на забавата „Да пеем заедно“, оргнизирана от Музикалната школа.
По същото време в Археологически обект „Хоталич“ ще открием “Ателие на открито” и изложба по повод 45 години от началото на археологическите проучвания на Ранновизантийска и средновековна крепост „Хоталич“.
Образователната инициатива “Лято в библиотеката” отново предлага на малчуганите пълна литературна седмица с много забавления от 14:00 часа. Всеки понеделник ще могат да слушат „Приказки от стария грамофон“ – драматизации на известни произведения за деца с възможност за художествено-приложна дейност. За деца от 6 до 14 г.
Всеки вторник „Играем, учим и четем!”, заедно с децата от 7 до 14 г. – литературни игри, викторини, занимателни и образователни игри, настолни и интерактивни игри, редене на пъзели и др. А всяка сряда могат да се потопят „В света на изкуството“ с творчески ателиета (арт занимания с природни материали, декупаж, квилинг, оригами , оцветяване на картини по номера и др.).
Всеки петък от 10:30 часа са заниманията за деца от 2 до 6 г. и техните родители „Играя и се уча“, а от 14:00 часа „Деца в ролята на помощник – библиотекари” ще запознае желаещите на възраст от 5 до 7 клас с основните библиотечни дейности и обслужване на читатели от деца.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi