Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

17.07.2024

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ ЗАСЕДАВА НА 23 ЮЛИ ПО 16 ТОЧКИ В ДНЕВНИЯ РЕД



ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ ЗАСЕДАВА НА 23 ЮЛИ ПО 16 ТОЧКИ В ДНЕВНИЯ РЕД
На редовното заседание на Общински съвет - Севлиево идния вторник ще бъдат разгледани 12 предложения от кмета д-р Иван Иванов и 4 от постоянните комисии.
Изменение на наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Севлиево, приета с решение № 132 от 11.09.2018 г. на Общински съвет - Севлиево и предоставяне на допълнителна финансова помощ на Народно читалище „Възраждане – 1927“ в село Петко Славейков.
Сред предложенията е актуализирането състава на комисията за разглеждане на постъпили заявления за отпускане на финансови помощи с цел подпомагане на лечението на граждани от община Севлиево, а също и разглеждане на заявленията за финансово подпомагане на изследвания и процедури, свързани с асистирана репродукция за семейства и лица с репродуктивни проблеми, живеещи на семейни начала на територията на Община Севлиево.
Постъпило е и предложение за даване съгласие за членство на „ДКЦ-1-СЕВЛИЕВО“ ЕООД в Националното сдружение на лечебните заведения за специализирана извънболнична медицинска помощ. Приемане на изменение в „Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация в община Севлиево, приет с Решение № 244 от 26.07.2016 г. на Общински съвет – Севлиево също ще бъде подложен на дискусия от общинските съветници, които предстои да обсъдят и предложение за попълване състава на две постоянни комисии: „Сигурност, обществен ред и организация на движението” и „Бюджет, финанси и стопански дейности“. Предстои също и изменение на т.1 от Решение № 003 ог 28.11.2023 г. на Общински съвет – Севлиево и избор на заместник-председател на Общински съвет – Севлиево.
Сред предложенията е и прекратяването на социалната услуга „Наблюдавано жилище“ и промяната на услуга „Център за настаняване от семеен тип за деца/младежи с увреждания“ в социална услуга „Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост“.
Ще се търси съгласието на общинските съветници и за даване на разрешение за изработване на подробен устройствен план – парцеларен план (ПУП-ПП) за трасе на водоснабдителeн преносeн (довеждащ) провод и съоръжения към него – за обект: „Преносен (довеждащ) водопровод от НВ „Хирево“ до ПС „Чешмите ” – с. Дамяново”, започващо след НВ „Хирево“ – с. Хирево - публична общинска собственост (ПОС) на община Севлиево до включването му в черпателния резервоар на ПС „Чешмите“ – с. Дамяново – ПОС на община Севлиево, преминаващо през съответните поземлени имоти от урбанизираната територия на с. Хирево и извън урбанизираните територии в землищата на селата Хирево и Дамяново, община Севлиево, област Габрово.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi