Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

17.07.2024

"БАЛКАНСКА ЧЕРНА КУТИЯ" ОТКРИ "СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ" В СЕВЛИЕВО



"БАЛКАНСКА ЧЕРНА КУТИЯ" ОТКРИ "СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ" В СЕВЛИЕВО
"БАЛКАНСКА ЧЕРНА КУТИЯ" ОТКРИ "СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ" В СЕВЛИЕВО
"БАЛКАНСКА ЧЕРНА КУТИЯ" ОТКРИ "СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ" В СЕВЛИЕВО
"БАЛКАНСКА ЧЕРНА КУТИЯ" ОТКРИ "СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ" В СЕВЛИЕВО
Всяка вечер до 20 юли пътуващият кино фестивал ще покаже едни от най-добрите нови филми за 2024
Фестивалът стартира днес с документалния филм на Цветан Драгнев „БАЛКАНСКА ЧЕРНА КУТИЯ“, чиято премиера беше в програмата на 28-ия София Филм Фест. Творбата разказва удивителната история на Никола Груев – Котарашки, бивш архитект и обичан български музикант.
Утре севлиевци ще могат да видят хитовия нов филм на режисьорката София Копола „ПРИСИЛА“. С престижната награда „Купа Волпи“ за най-добра актриса, присъдена на изящната Кейли Спейни, творбата на Копола фокусира интереса на киноманите още от Венеция, където получи номинация за „Златен лъв“. Режисьорката създава сценария по биографията „Elvis and Me“ с благословията на Присила Пресли и съавторката на книгата Сандра Хармън, като в центъра на историята е невинното и чаровно младо момиче, в което се влюбва легендарния и неустоим Елвис. Тази предизвикателна роля е поверена на един от най-търсените млади актьори – Джейкъб Елорди. През гледната точка на любимата на Елвис, Копола разказва за непознатата страна на един велик американски мит.
Третият фестивален ден е 19 юли (петък) – посвещаваме го на легендата Вим Вендерс и неговите „ПРЕКРАСНИ ДНИ“, номиниран в Кан’23 за „Златна палма“ и удостоен с наградата на Екуменическото жури, а Коджи Якушо получи приза за най-добър актьор. „Прекрасни дни“ бе и сред претендентите за Оскар за най-добър международен филм. Сюжетът проследява един чистач на тоалетни в Япония, който пътува между различните си работни места, а саундтракът на живота му е съставен от класическа рок музика, подбрана лично от Вендерс.
А в събота, 20 юли ще ни докоснат триизмерните образи, които разказват късометражни истории – каним ви на VR-прожекции във фоайето на Община Севлиево, които започват в 16:00 часа. Инициативата се реализира в партньорство с VR Lab BG. Този допълнителен акцент във фестивалната програма ще продължи до 20:00 часа.
Закриваме фестивала същата вечер в 21:00 часа с ПАДНАЛИ ЛИСТА“ – най-новият филм на емблематичния финландски режисьор Аки Каурисмаки. Удостоен с награда на журито и с номинация за „Златна палма“, „Паднали листа“ бе една от най-обсъжданите творби в Кан’23 и разказва за двама самотници, които се срещат случайно една нощ в Хелзинки и опитват да открият любовта в живота си. Филмът е поредната възхитителна история на Каурисмаки, в която има сериозен рокендрол саундтрак.
Очакваме ви на площад „С В О Б О Д А” пред Община Севлиево! ВХОД - СВОБОДЕН!
Ако случайно завали – прожекциите ще бъдат в централното фоайе на Община Севлиево!
ЗАПОВЯДАЙТЕ!

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi