Административен регистър
Общ устройствен план
Индекс на качеството на въздуха
Национална телефонна линия за деца 116 111
Сигнали за неработещо улично осветление

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

20.07.2024

20 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА МЛАДЕЖКИЯ ЦЕНТЪР ОТБЕЛЯЗАХА В СЕВЛИЕВО



20 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА МЛАДЕЖКИЯ ЦЕНТЪР ОТБЕЛЯЗАХА В СЕВЛИЕВО
 
Вече 20 години Младежки център – Селиево е неприкосновена територия за онези млади хора, направили своя свободен избор да бъдат активни, знаещи, можещи. Днес в сградата на организацията се събраха всички хора с идеи, знания и умения, доброволците, които даряват време и опит, за да осъществят инициативи, проекти и каузи в полза на обществото.
“През 2002 г. една мечта започна да се осъществява. Инициативата се финансира от отдел „Социално развитие“ към ООН и се реализира съвместно от младите хора, Община Севлиево и местния бизнес”, разказа Силвия Начева – човекът, който в последните 17 години подпомага развитието на младежките дейности в Севлиево. Тя споделя, че дори пандемията, която е променила реалността, не е успяла да прекърши общото желание за съществуването и развитието на тази дейност. “Наложиха се промени и от 2022 г. младежката ни територия се нарича вече Младежка зона Севлиево. Днес сме тук, за да отбележим: 22 години от раждането на една мечта; 20 години от откриването ѝ и още 2 години от трансформацията й”, каза Начева.
По думите ѝ “младежката политика и дейности са едно от най-големите предизвикателства пред всяка една институция, общност и професионалист, защото инвестицията на ресурси е значима, а резултатите се виждат десетилетия по-късно. Вярвам и знам, че има смисъл!”.
Сред гостите на годишнината днес бяха: зам.-кметът на Община Севлиево инж. Красимира Йорданова, Антоанета Янкабакова от ИМКА Габрово, Силвия Ангелова, Тома Томев – директор на СУ „Васил Левски“, Никола Гърков – директор на ОУ „Христо Ботев“, представители на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров, ПГ „Марин Попов“, Митхат Алибашев и много други.
Инж. Красимира Йорданова поздрави присъстващите от името на кмета д-р Иван Иванов.
“Няма как да не се вълнувам, защото съм свидетел на зараждането на тази мечта преди 22 години, след което всяка една изминала година новите поколения поемаха щафетата от предишните и даваха нещо от себе си, за да стигнем до днес, когато отбелязваме троен празник”, каза инж. Йорданова.
“Няма по-голяма гордост за един град от успехите, енергията и таланта на подрастващите. Вече 20 години креативните и можещи млади хора от община Севлиево се включват в редица младежки проекти и инициативи на Младежка зона - Севлиево. Пожелавам ви да запазите и обогатите опита, натрупан през годините, чрез който успявате да откривате и развивате силните личностни характеристики на младите хора, да начертаете заедно пътя на доброволчеството, тяхното кариерно развитие и участие в редица общински изяви. На всички, които са били част от Младежки център - Севлиево, благодаря! Пожелавам здраве и късмет, целеустременост и удовлетворение от постигнатото днес! На настоящите доброволци пожелавам да продължат да предоставят своите знания, умения, време и енергия в подкрепа на общността. Община Севлиево винаги ще подкрепя вашите каузи” - думи на д-р Иван Иванов.
За последните 20 години Младежката зона се похвали със 1 100 активни доброволци, 7 000 обхванати младежи, 15 000 запознати с младежките инициативи, 300 обучения и консултации, над 100 съмишленици и симпатизанти, 10 активно съществуващи клубове по интереси, над 30 инициативи и проекти, от които 7 - традиционни младежки инициативи за последните 5 години.

 






« назад


Достъп за глухи лица
Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на   жилищния сграден фонд
I Love Bulgaria
Pr_grajdani
Pr_NPO
Pr_firmi